WUP Enerji Rehberi

WUP Enerji Rehberi

Enduranlar olarak sizlere dayanıklılık sporcularına yönelik birçok markayı ulaştırmaya çalışıyoruz. En sevdiklerimizden biri olan WUP da ne şanslıyız ki bu markalar arasında. Bu yazıda size WUP Sports'un şimdiye kadar çıkardığı ürünlerle ilgili ufak bir rehber sunacağız.

Enerji jeli, tuz tableti, elektrolit ve karbonhidrat tozları gibi pratik beslenme kaynakları sunan WUP Sports'un ürünlerini üç başlık altında inceleyebiliriz.

Enerji Jelleri

Enerji jelleri bildiğiniz gibi antrenman ve yarışlarımızda olmazsa olmaz pratik karbonhidrat kaynaklarımız. Performanslarını önemseyen birçok sporcu yarış süresine bağlı olarak saatte 60-90gr karbonhidrat almaya çalışır. Sindirim sistemini eğitmeyi başarabilen bazı elit sporcular bu miktarı 120 grama kadar çıkarmıştır. WUP'un bu alanda enerji jeli formunda sunduğu (şimdilik) dört tane ürünü var:

WUP Podium Enerji Jeli Orman Meyveli
  • WUP Podium Enerji Jeli Orman Meyveli: WUP'un ilk göz ağrısı olan bu enerji jeli her saşesinde maltodekstrinden gelen 24gr karbonhidrat sunuyor. Hafif aromasıyla öne çıkan bu ürün mideyi çok yormadığı için birçok dayanıklılık sporcusunun hala ilk tercihi.
WUP Podium Enerji Jeli Naneli
WUP Boost ISO Enerji Jeli
  • WUP Boost ISO Enerji Jeli Portakal Aromalı: WUP'un son Boost serisinin ilk üyesi. İki farklı çeşitten 25gr karbonhidrat sunan bu enerji jeli, bu sayede kolay sindirilebilir olmasıyla öne çıkıyor. İzotonik olduğu için yanında su içmeniz gerekmediği gibi içerdiği 485mg tuz ve mineraller sayesinde terleyerek kaybettiklerinizi bir nebze olsun tamamlıyor. Özellikle sıcak havalarda sodyum ihtiyacını tamamlamakta zorlananlar için mükemmel bir tercih.
WUP Boost NEO3 Enerji Jeli
  • WUP Boost NEO3 Enerji Jeli Elma Aromalı: Boost ISO'nun yeni kardeşi NEO3 ise içerdiği 3 farklı karbonhidratla WUP'un en rahat sindirilebilir ve kan şekerini dengeli yükselten enerji jeli. Özellikle uzun mesafeler gidenlerin tercihi olan bu jel, saatler geçse de sporcuları yormayan bir elma aromasına sahip. Kardeşi Boost ISO gibi izotonik olan bu jel, kullanımı esnasında su içmeyi gerektirmez.

Diğer Enerji Ürünleri

Enerji jelleri güzel ve pratik olsalar da özellikle uzun süreli aktivitelerde başka kaynaklardan da karbonhidrat alabilmek rahatlatıcı olabiliyor. WUPSports'un bu durum için çıkardığı, 500ml suya karıştırarak tüketebileceğiniz iki ürün var.

  • WUP Carb3+ Limonlu: Toplam 26gr olmak üzere üç farklı karbonhidrattan enerji sağlayan Carb3+ aynı zamanda güçlü elektrolit içeriğine sahip. Hem karbonhidrat hem de terleme ile kaybettiğiniz mineralleri tek kaynaktan alabilmek Carb3'ü çoğu sporcu için oldukça pratik bir tercih yapıyor.
  • WUP Carb3+ Elmalı: Limon aromasını tercih etmeyenler veya başka tatları da denemek isteyenler için Carb3 Limonlu'nun aynı içerikli bir kardeşi var: Carb3 Elmalı. Yine 500ml suya karıştırarak afiyetle tüketebilirsiniz.

  • WUP Boost Creatine Saf Mikronize Kreatin Monohidrat: Saf mikronize kreatin monohidrattan oluşan ve özellikle yoğun antrenman yapan sporcular için mükemmel bir destek. Kreatin, vücuda enerji sağlar, kas gelişimini destekler ve protein sentezini artırır. Antrenman sırasında su tutma kapasitesini de artırarak daha uzun süre çalışmanıza yardımcı olur. WUP Boost Creatine 120 gr 40 Servis ve 240 gr 80 Servis olmak üzere iki farklı seçenekle sunuluyor.


Elektrolitler

Carb3'ler haricinde WUP'un karbonhidrat içermeyen birçok elektrolit ürünü de var. Karbonhidratlarını jellerden almak isteyen ama mineral kaybını da karşılamak isteyen sporcuların ilgisini çekecek ürünler şunlar:

  • WUP Hydractive Limonlu Efervesan Tablet: 500ml suya katarak kullanabileceğiniz bu efervesan tablet, elektrolitlerin yanında içerdiği 95mg kafeinle de yorgunluk hissinizin azalmasını sağlıyor. Taşıması da pratik olduğu için birçok sporcu için antrenmanların ve yarışların gözdesi.
  • WUP Hydracitve Elmalı Efervesan Tablet: Kardeşi limonludan farklı olarak kafein yerine kas yıkımını engelleyen amino asitlerden biri olan lösini içerdiği için ultra-dayanıklılık sporcuları tarafından limonluya alternatif olarak kullanılıyor.
WUP Electrolyte Boost
  • WUP Electrolyte Boost Tuz Tableti: Türkiye'de türünün tek örneği olan bu tuz tableti güçlü içeriği sayesinde sporcuların pratik tuz ve mineral kaynağı olmayı hedefliyor. Taşıması kolay, yutması kolay, az yer kaplar, aromasız, kısacası bir tuz tabletinden beklediğiniz her özelliğe sahip olan bu ürün birçok sporcunun yarış beslenmesinde önemli bir yer tutuyor.
WUP Endurace
  • WUP Endu+race Limonlu: WUP ürünlerinden en güçlü elektrolit içeriğe sahip olan ürün budur herhalde. Özelikle mineral ihtiyacını karşılamanın zor olduğu uzun süreli faaliyetlerde yanınıza WUP Endu+race almadan olmaz. Tüm bunların yanında 150mg kafein de içermesi WUP Endu+race'i tercih etmek için başka bir sebep.

Toparlanma

Eh WUP sadece aktivite esnasında nasıl beslendiğinizi önemsemiyor, bir sonraki aktiviteye hızlıca hazır olabilmeniz için de çabalıyor. İşte WUP'un toparlanmınızı hızlandıracak ürünleri:

WUP Upgrade
  • WUP Upgrade Elmalı: BCAA ve elektrolit içeriği sayesinde antrenmanlarınız sonrasında toparlanmak artık çok kolay.
  • WUP Upgrade Çilekli: Elma tadını tercih etmeyenler için Upgrade serisinden güzel bir alternatif. Antrenmanda kaybettiklerinizi yerine koyun, içeriğindeki BCAA sayesinde kas onarımını hızlıca başlatın.

Görüldüğü gibi WUP dayanıklılık sporcuları için tam bir set sunuyor. Aktivite öncesinden sonrasına kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi WUP ürünlerinden bulabilirsiniz.Enduranlar'daki WUP ürünlerine tek bir yerden erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Bloga dön